Eten en feesten

In Le Barcarès kunt u kiezen uit diverse middenklasse restaurants met een gevarieerd aanbod aan menu’s voor elke leeftijdscategorie.  De prijzen kunnen worden getypeerd als gemiddeld en zijn uiteraard ook grotendeels afhankelijk van de drankjes en/of wijn die u bestelt. Mocht u zoeken naar een hogere klasse en ook duurder restaurant, dan bieden de aangrenzende plaatsen zoals Perpignan en Cannet u vele mogelijkheden om u eens lekker culinair te laten verwennen. Uiteraard past daar ook een gevarieerde wijnkaart bij waarover het bedienend personeel u graag een nuttig en bruikbaar advies kan geven. Het is goed om te weten dat de meeste mensen in Frankrijk ook meer tijd uittrekken bij het uit eten gaan. In de meeste restaurants wordt alle tijd voor u uitgetrokken om u rustig te laten genieten van de lekkernijen die op tafel worden gezet.

In de Languedoc houdt men van feestvieren.

De Féria de Pentecôte (het pinksterfeest), het Oogstfeest van Nîmes en de Féria van Alès geven wel aan dat men in deze regio houdt van feestvieren. De festivals van Carcassonne en van Nîmes en de Nuits musicales van Uzès vinden in de zomermaanden plaats. Er zijn veel evenementen rond de paardensport in het Middellandse Zeegebied. Kleurrijk en sportief zijn de jeu-de-boules kampioenschappen tijdens het Championnat du Roussillon de Pétanque. Voor liefhebbers van kunst en cultuur zijn er festivals zoals de Printemps des comédiens en het Festival international du roman noir.

De Languedoc-Roussillon is een geweldige streek voor uitstapjes met het hele gezin.

Geniet van een indrukwekkend bamboebos in de Bambouseraie de Prafrance en van Afrikaanse dieren in de Réserve africaine de Sigean. Aanraders zijn ook de Dierentuin van Montpellier, de grotten van Aven Armand en het wolvenpark van het Parc des loups du Gévaudan. Tussen hoge bergen en de zee, verlaten hoogvlaktes en bruisende steden, futuristische architectuur en eeuwenoude geschiedenis is de Languedoc-Roussillon een land van contrasten, spanning en avontuur. In het achterland maak je kennis met het unieke Frankrijk van de wijn, de gastronomie en de oude tradities van het zuiden.
Een weekend of vakantie in de Languedoc-Roussillon is een enorme belevenis!

Carcassonne

Het middeleeuwse Carcassonne is gebouwd op de ruïnes van een oude Romeinse vesting. In de 13e eeuw was de stad het centrum van de kruistochten tegen de Katharen. Na het slopen van de voorsteden aan de voet van de stad gaf koning Saint Louis in 1245 de opdracht een nieuwe stad te bouwen: la Bastide Saint Louis. Vandaag de dag geniet Carcassonne wereldwijde bekendheid vanwege de UNESCO-classificatie van de Bastide Saint Louis en de ommuurde citadel en vanwege zijn ligging naast het Canal du Midi.

Niet te missen:

  • Middeleeuwse stad met 52 torens en 3 km stadsmuur.
  • Basiliek Saint Nazaire (11e-13e eeuw) en ramen (12e-16e eeuw).
  • Gravensteen (11e-13e eeuw) met verdedigingsmuur en slotgracht, edelstenenmuseum en maquette.
  • De oude brug, ooit de enige verbinding tussen de boven- en benedenstad.
  • Ontworpen stad Bastide Saint Louis (13e eeuw) met zijn talrijke herenhuizen, de kathedraal Saint Michel, kerk van Saint Vincent, overdekte markthal, en Place Carnot: ontmoetingsplek van inwoners.
  • Het Canal du Midi, het belangrijkste werk van ingenieur Pierre Paul Riquet ten tijde van de Zonnekoning, die hiermee de Atlantische Oceaan verbond met de Middellandse Zee.
  • Het ommeland van Carcassonne met zijn vele kastelen en abdijen herinnert aan het tijdperk van de Katharen.
  • De wijngaarden op loopafstand van de stad zijn vrij toegankelijk.
  • Festival van Carcassonne (juni-augustus) met theater, circus, opera, klassieke muziek, dans en diverse concerten.

Wijnroutes 

De wijnroutes van de Provence en van Languedoc-Roussillon bewijzen dat de verschillende appellations het waard zijn om hier halt te houden.

Boottochten

Le Canal du Midi is één van de oudste kanalen van Europa en werd aangelegd om de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee te verbinden. Huur een klein motorbootje om door de sluizen te varen.
nl_NLNederlands
Powered by TranslatePress