Musea, chateaus, abbayes

De Katharenroute

De Katharenroute laat u het Zuiden van Frankrijk uit de Middeleeuwen ontdekken.

De regio Midi-Pyrénées was de geboortegrond van het Katharisme. De versterkingen van de Katharen zijn overal aanwezig, van het kasteel van Quéribus tot het Musée de la Memoire du Catharisme in Mazamet.

18 uitzonderlijke bezienswaardigheden vindt u terug op de Katharenroute, in de Languedoc-Roussillon in de regio en de Midi-Pyrénées.

Ten noorden van Carcassonne:

 Dans les Hautes-Corbières:

 Dans les Corbières Sauvages:

Au sud-ouest du Pays Cathare:

Tautavel:

Meer informatie

Association des Sites du Pays Cathare Tél +33 468 11 37 97 Fax +33 468 11 37 96

Pont du Gard

Pont du gard vakantiepark-zuid-frankrijk
Fantastisch uitzicht Port du gard

De Pont du Gard is geen stijf monument. Het leeft. Bals, concerten, rondleidingen, exposities, zwempartijen… er is altijd iets te doen voor de menigte die er geen genoeg van krijgt om deze stenen schildwacht te fotograferen.

De Pont du Gard. Aan de Rechteroever om 9.00 uur staat voor het aquaduct een groep jonge Japanners. Ze zwaaien met hun armen, kloppen elkaar op de rug en feliciteren elkaar. Eentje klimt op het muurtje en tracht de brug met zijn iPhone te fotograferen. Hij springt ervan af en toont het schermpje van de telefoon aan zijn reisgenoten. Klaarblijkelijk is er een probleem. Ze zijn niet tevreden. De kleinste haalt een Samsung tablet uit zijn tas, klimt op zijn beurt op het muurtje, reikt zijn armen met de tablet in de hand en neemt een nieuwe foto van de brug. Hij stapt van de muur af en toont het resultaat aan zijn vrienden. Vreugdekreten alom! De brug verdient een scherm met behoorlijke afmetingen.

Ja, dat is zo! Iedereen wilt een foto van de Pont du Gard nemen. Van alle kanten, en er zijn er genoeg. De okerkleurige bogen natuurlijk, de familiefoto onder de viaduct mag ook niet ontbreken, en ook de kano’s op het heldere water van de Gardon. Maar ook de bevallige strohutten op de stranden, waar je lekker kunt uitrusten, de honderdjarige olijfbomen en de capitelles (hutten van gedroogd steen). En niet te vergeten: de reconstructie van de Romeinse steengroeve in het museum.

En er zijn ook de mensen die ‘s avonds tango dansen, de volgende dag naar discomuziek luisteren en een hapje eten onder de platanen. De Pont du Gard is geen stijf monument. Kinderen speler erbovenop en aan de oever van het water. Er is ook een speelterrein speciaal voor hen ingericht.

Bezoek en patrimonium

In het uitgestrekte architecturale landgoed en het prachtige landschap van deze streek Languedoc-Roussillon komen de culturele schatten goed tot hun recht

Van het kleine Romaanse kerkje van Saint-Flour-du-Pompidou tot de buitengewone akoestiek in de futuristische zonne-oven van Odeillo/Font-Romeu: het patrimonium van Languedoc-Roussillon is uniek. Niet minder dan zes sites staan geklasseerd als werelderfgoed bij de UNESCO. Verder zijn er tal van architecturale schatten in de streek. De kastelen van het land van de Katharen, het museum van Ephèbe, het museum van Tautavel, het Palais des rois de Majorque, de arena’s van Nîmes, de abdij van Fontfroide … allemaal prestigieuze bezienswaardigheden die u niet mag missen.

nl_NLNederlands
Powered by TranslatePress