Restaurants

Barcarès village vakantiehuis-zuid-frankrijk
Restaurants midden-klasse in centrum Barcarès
Barcarès boulevard vakantiepark-zuid-frankrijk
Restaurants in de buurt van La Pinède

Restaurants met veel variëteit

In Le Barcarès kunt u kiezen uit diverse middenklasse restaurants met een gevarieerd aanbod aan menu’s voor elke leeftijdscategorie.  De prijzen kunnen worden getypeerd als gemiddeld en zijn uiteraard ook grotendeels afhankelijk van de drankjes en/of wijn die u bestelt. Mocht u zoeken naar een hogere klasse en ook duurder restaurant, dan bieden de aangrenzende plaatsen zoals Perpignan en Canet u vele mogelijkheden om u eens lekker culinair te laten verwennen. Uiteraard past daar ook een gevarieerde wijnkaart bij waarover het bedienend personeel u graag een nuttig en bruikbaar advies kan geven. Het is goed om te weten dat de meeste mensen in Frankrijk ook meer tijd uittrekken bij het uit eten gaan. In de meeste restaurants wordt alle tijd voor u uitgetrokken om u rustig te laten genieten van de lekkernijen die op tafel worden gezet.

Culinaire specialiteiten van de Languedoc

Wie van zeevruchten houdt kan in de Languedoc-Roussillon zijn hart ophalen aan plateaus met schaaldieren, venusschelpen, oesters of mosselen uit Bouzigues. Ook de regionale kazen uit de streek zijn heerlijk. Denk bijvoorbeeld aan Pélardon, Bleu des Causses (blauwe schimmelkaas) en Tome (kaas uit de Pyreneen). Ontdek bijzondere regionale specialiteiten zoals pâtés uit Pézenas, tielle sétoise (een hartige taart), picholine (olijven), cassoulet de Castelnaudary (stevige bonenschotel) en rousquilles catalanes (zoete lekkernijen). Ze maken je vakantie tot een culinair festijn! De Camarque geniet bekendheid vanwege zout en rijst. De streekgerechten kunnen natuurlijk niet zonder de wijnen van Fitou, Corbières, Muscat de Lunel en de Côtes du Roussillon. Al deze specialiteiten tref je aan op de kleurrijke marktjes van de Languedoc waar je streekproducten van goede kwaliteit kunt aanschaffen.

Oesters eten in Canet en een grote berg van schelpen maken

In een van de vele restaurants in Canet vindt u wel een heel erg speciaal restaurant met de naam [ Cabane des Pontons ] waar u heerlijke oesters kunt eten en meehelpen aan het maken van een berg van schelpen die de bezoekers tijdens het eten en smikkelen achterover kunnen gooien. U moet het echt eens een keer meegemaakt hebben. Dus een van de mooie avonden van uw vakantie is nu al gevuld.

Dit keer wordt het echt lachen aan tafel !

Specialiteiten van deze streek Languedoc-Roussillon

De keuken in deze streek is een combinatie van Franse en Spaanse specialiteiten. Daarnaast wordt er in de Languedoc veel vis en coquillage (schelpdieren) gegeten. Dit zijn typische streekgerechten die je zeker terugvindt op het menu van een restaurant in de regio Languedoc.

Voorgerecht

Feuilletés aux anchois: dit voorgerecht bestaat uit een bladerdeeggebak dat gevuld is met ansjovisboter en ansjovis. Dit bladerdeeggebak wordt geserveerd op een heerlijke salade.

Hoofdgerechten

Cargolade: een gerecht met escargots! Oftewel slakken, deze wijngaardslakken zijn pikant gekruid met aioli. Bullinade: is een vissoep die ook wel bouillabaisse d’anguilles wordt genoemd. In deze soep zit de vis aal, daarnaast zit er ook aardappel, reuzel, paprika, knoflook en kleine krabbetjes in. Brasucade de moules: is een mosselgerecht. Typerend voor dit gerecht zijn de verse kruiden tijm, rozemarijn en laurier die de mossel op smaak brengen samen in combinatie met olie en een vleugje pastis (aperitief op basis van steranijs, zoethout en kruidenextracten).

Nagerecht

Crème Catalane: een heerlijk Spaans nagerecht, wat je dus ook in de Languedoc kunt eten! Het is een romig dessert op basis van custard, de citroen en kaneel brengen het heerlijke toetje op smaak. Zoals de naam al doet vermoeden heeft dit nagerecht het één en ander gemeen met een Franse ‘crème brûlée’, maar er zijn zeker verschillen! Zo gaart een crème brûlée in de oven, en een Crème Catalane moet opstijven in de koelkast.

 

 

nl_NLNederlands
Powered by TranslatePress